czwartek, 23 stycznia 2014

Sałatka z pieczonej brukselki i jabłek

Eksplozja smaku!





składniki:

- 500g brukselki, obranej i przekrojonej wzdłuż
- 1 jabłko (albo więcej)
- sok pomarańczowy
- miód
- musztarda

opcjonalnie: orzechy włoskie, suszona żurawina

Przygotować sos: zmieszać miód, musztardę i sok pomarańczowy.

Rozgrzać piekarnik. Na blasze ułożyć brukselkę, jabłka.
Całość skropić oliwą i przyprawić solą, pieprzem.
Piec 25 - 30minut w 180 - 200 stopniach.
Gdy będą miękkie, całość przełożyć na duży półmisek.


Warzywa polać sosem i posypac orzechami/ żurawiną.

Życzę Wam smacznego!




Brussel sprouts salad with apples


Ingredients:

- 500g brussels sprouts, peeled and cut lenghtwise
- 1 apple (or more)
- orange juice
- honey
- mustard

optional: walnuts, dried cranberries

Prepare the sauce: Mix the honey, mustard and orange juice.

Preheat the oven. On a baking sheet lay brussel sprouts, apples.
Drizzle with olive oil and season with salt and pepper.
Bake 25 - 30minutes at 180 - 200 degrees.
When they are soft, the whole translate into a large dish. Prepare the sauce: Mix the honey, mustard and orange juice. Pour the sauce over vegetables and sprinkle with walnuts/cranberries.

Bon apetit!




Tani i syty obiad dla dwóch osób! Niskokaloryczny styczeń W Nowy Rok z Superfoods W Nowy Rok z SuperFoods

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz