Eksplozja smaku!
składniki:
- 500g brukselki, obranej i przekrojonej wzdłuż
- 1 jabłko (albo więcej)
- sok pomarańczowy
- miód
- musztarda
opcjonalnie: orzechy włoskie, suszona żurawina
Przygotować sos: zmieszać miód, musztardę i sok pomarańczowy.
Rozgrzać piekarnik. Na blasze ułożyć brukselkę, jabłka.
Całość skropić oliwą i przyprawić solą, pieprzem.
Piec 25 - 30minut w 180 - 200 stopniach.
Gdy będą miękkie, całość przełożyć na duży półmisek.
Warzywa polać sosem i posypac orzechami/ żurawiną.
Życzę Wam smacznego!
Brussel sprouts salad with apples
Ingredients:
- 500g brussels sprouts, peeled and cut lenghtwise
- 1 apple (or more)
- orange juice
- honey
- mustard
optional: walnuts, dried cranberries
Prepare the sauce: Mix the honey, mustard and orange juice.
Preheat the oven. On a baking sheet lay brussel sprouts, apples.
Drizzle with olive oil and season with salt and pepper.
Bake 25 - 30minutes at 180 - 200 degrees.
When they are soft, the whole translate into a large dish. Prepare the sauce: Mix the honey, mustard and orange juice. Pour the sauce over vegetables and sprinkle with walnuts/cranberries.
Bon apetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz