Podawać gorące - feta rozpływa się wtedy w ustach, a całe nadzienie robi się kremowe. Pycha!!!
Pierożki z fetą, łososiem i ogórkiem
potrzebujemy:
- ciasto francuskie (2 opakowania)
- ogórek zielony (pokrojony w kostkę i podsmażony)
- opakowanie łososia wędzonego (można go zastąpić w ostateczności jakąś wędliną)
- ser feta (ok 1/2 do 3/4 opakowania)
- koperek
- sól, pieprz
Łososia i fetę pokroić, włożyć do miski. Dodać koperek, sól i pieprz.
Ogórka obrać, umyć i pokroić. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu - chodzi o pozbycie się wody.
Z ciasta francuskiego wykrawać kwadraty, nakładać łyżeczke nadzienia i formować trójkąty lub kwadraty.
Zapiekać w 200 stopniach aż będą złotawego koloru.
Życzę Wam smacznego!
Dumplings with feta cheese, salmon and cucumber
Ingredients:
- puff pastry (2 pack)
- cucumber (diced and fried)
- pack of smoked salmon (you can replace it in the end some ham)
- feta cheese (about 1/2 to 3/4 pack)
- dill
- Salt, pepper
Salmon and feta cut, put into a bowl. Add dill, salt and pepper.
Cucumber peel, wash and cut. Fry on a pan no fat - it is about getting rid of the water.
With cut out squares of puff pastry, apply a teaspoon of the filling and forming triangles or squares.
Bake at 200 degrees until they are light golden.
Serve hot - feta melts in your mouth then, and the whole makes the creamy filling. Yum!
Bon apetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz