wtorek, 7 stycznia 2014

Pierożki z fetą, łososiem i ogórkiem /// Dumplings with feta cheese, salmon and cucumber

Podawać gorące - feta rozpływa się wtedy w ustach, a całe nadzienie robi się kremowe. Pycha!!!





Pierożki z fetą, łososiem i ogórkiem


potrzebujemy: 

- ciasto francuskie (2 opakowania)

- ogórek zielony (pokrojony w kostkę i podsmażony)

- opakowanie łososia wędzonego (można go zastąpić w ostateczności jakąś wędliną)
- ser feta (ok 1/2 do 3/4 opakowania)
- koperek
- sól, pieprz


Łososia i fetę pokroić, włożyć do miski. Dodać koperek, sól i pieprz.
Ogórka obrać, umyć i pokroić. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu - chodzi o pozbycie się wody.


Z ciasta francuskiego wykrawać kwadraty, nakładać łyżeczke nadzienia i formować trójkąty lub kwadraty.
Zapiekać w 200 stopniach aż będą złotawego koloru. 


Życzę Wam smacznego!







Dumplings with feta cheese, salmon and cucumber






Ingredients:
puff pastry (2 pack)

- cucumber (diced and fried)
- pack of smoked salmon (you can replace it in the end some ham)
- feta cheese (about 1/2 to 3/4 pack)
- dill
- Salt, pepper

Salmon and feta cut, put into a bowl. Add dill, salt and pepper.
Cucumber peel, wash and cut. Fry on a pan no fat - it is about getting rid of the water.

With cut out squares of puff pastry, apply a teaspoon of the filling and forming triangles or squares.
Bake at 200 degrees until they are light golden.


Serve hot - feta melts in your mouth then, and the whole makes the creamy filling. Yum!

Bon apetit!











Wigilia 2013

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz