potrzebujemy:
- 3 czerwone papryki
- 2 puszki pomidorów (małe)
- 1 dynia hokkaido
- kuskus/kasza jaglana
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- ostra papryka, chilli
Z papryk usunąć gniazda nasienne, umyć i drobno pokroić.
Cebulę posiekać.
Podmażyć na odrobinie tłuszczu paprykę razem z cebulą.
Dynię przekroić na pół i upiec w piekarniku do miekkości.
Wydrążyć środek.
Przełożyć do garnka, dodać parykę, pomidory i wodę.
Podgrzewać.
Zmiksować na jednolitą masę.
Dodać czosnek, kaszę lub kuskus i gotować gdy będą miękkie.
Ponownie zmiksować.
Doprawić do smaku.
Podawać gorące, posypane pietruszką.
Pyszności :-)
OdpowiedzUsuńWygląda nieziemsko - raj dla oczu i dla podniebienia.
OdpowiedzUsuńPs. Pozdrawiam i zapraszam do nas! :) Do kuchni matki i córki.
Rozgrzewający kolor :) Dziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
dziękuję za udział w akcji i zapraszam do zgłaszania kolejnych propozycji :-)
OdpowiedzUsuń