poniedziałek, 3 listopada 2014

Zupa dyniowo-paprykowa

Szybko Tanio Smacznie - Zupa dyniowo-paprykowa


potrzebujemy:

- 3 czerwone papryki
- 2 puszki pomidorów (małe)
- 1 dynia hokkaido
- kuskus/kasza jaglana
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- ostra papryka, chilli


Z papryk usunąć gniazda nasienne, umyć i drobno pokroić.
Cebulę posiekać.

Podmażyć na odrobinie tłuszczu paprykę razem z cebulą.

Dynię przekroić na pół i upiec w piekarniku do miekkości.
Wydrążyć środek.
Przełożyć do garnka, dodać parykę, pomidory i wodę.
Podgrzewać.

Zmiksować na jednolitą masę.
Dodać czosnek, kaszę lub kuskus i gotować gdy będą miękkie.

Ponownie zmiksować.
Doprawić do smaku.

Podawać gorące, posypane pietruszką.


Szybko Tanio Smacznie - Zupa dyniowo-paprykowa

Szybko Tanio Smacznie - Zupa dyniowo-paprykowa

Szybko Tanio Smacznie - Zupa dyniowo-paprykowa


Smaczna Jesień Rozgrzewające (wege) dania EDYCJA II Szybkie zupy! Zupa na jesień

4 komentarze:

  1. Wygląda nieziemsko - raj dla oczu i dla podniebienia.

    Ps. Pozdrawiam i zapraszam do nas! :) Do kuchni matki i córki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozgrzewający kolor :) Dziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję za udział w akcji i zapraszam do zgłaszania kolejnych propozycji :-)

    OdpowiedzUsuń