Winne gruszki
potrzebujemy:
- butelkę wytrawnego białego wina
- odrobinę cukru
- szczyptę cynamonu
- kardamon
- 3 goździki
- kilka gruszek
- sok z cytryny
- twaróg
- twaróg
Gruszki obieramy i wydrążamy środek. Myjemy i wkładamy do rondelka i mocno skrapiamy sokiem z cytryny.
Wlewamy wino, dodajemy przyprawy, cukier i gotujemy. Gdy całość zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i gotujemy aż gruszki będą miękkie.
Podajemy ciepłe. Same lub nadziewamy mascarpone/twarogiem.
Życzę Wam smacznego!
ingredients:
- a bottle of dry white wine
- a little sugar
- pinch of cinnamon
- cardamon
- 3 cloves
- a few pears
- lemon juice
Peel the pears and hollow center. Wash them and put into a saucepan and sprinkle heavily with lemon juice.
Pour the wine, add spices, sugar and cook and start to cook. As whole starts to boil, simmer and cook until the pears are soft.
Serve pears warm. Alone or fill with mascarpone.
Bon apetit!
Pears in wine
ingredients:
- a bottle of dry white wine
- a little sugar
- pinch of cinnamon
- cardamon
- 3 cloves
- a few pears
- lemon juice
Peel the pears and hollow center. Wash them and put into a saucepan and sprinkle heavily with lemon juice.
Pour the wine, add spices, sugar and cook and start to cook. As whole starts to boil, simmer and cook until the pears are soft.
Serve pears warm. Alone or fill with mascarpone.
Bon apetit!
Bardzo elegancki deser :)
OdpowiedzUsuńA do tego bardzo prosty. Białe wino można zastąpić czerwonym.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam