Na każdą okazję.
Jajka w sosie musztardowym
potrzebujemy:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- kubek jogurtu naturalnego
- musztarda (ja dałam trochę Ancienne i zwykłej)
- sól, pieprz
- cukier do smaku
Jajka gotujemy na twardo.
W tym czasi przygotowujemy sos. W osobnym naczyniu mieszamy jogurt z musztardą. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Do miseczki wlewamy sos kładziemy obrane jajka, przekrojone na połówki. Gotowe!
Życzę Wam smacznego!
Super quick and super tasty!
For every occasion.
Eggs in mustard sauce
ingredients:
- 4 hard-boiled eggs
- a cup of natural yogurt
- mustard (I've used "Ancienne" and normal)
- salt, pepper
- sugar
Boil the eggs.
In the mean time prepare the sauce. In a separate bowl mix yogurt with mustard. Season with salt, pepper and sugar.
Pour the sauce to a bowl, put cut in half egg. Voila!
Bon apetit!
Dawno nie robiłam! :)
OdpowiedzUsuńA ja jeszcze nigdy nie jadłam jajek w takim anturażu, nie wiedziałam, że to duński przepis.
OdpowiedzUsuń