czwartek, 20 marca 2014

Naleśniki z czosnkiem niedźwiedzim /// Pancakes with bear garlic


Naleśniki z czosnkiem niedźwiedzim


potrzebujemy:


- 60g świeżego czosnku niedźwiedziego- 120g mąki
- 400ml mleka
- 2 jajka
- sól, pieprz
- odrobina tłuszczu do smażenia (opcjonalnie)


Czosnek umyć, pozbawić ogonków i grubo pokroić. 

Podsmażyć na patelni. 
Gdy zmniejszy się jego objętość -  zdjąć z ognia i przestudzić.
Z mąki, jajek i mleka przygotować ciasto na naleśniki.
Nalepiej użyć blendera!

Dodać czosnek neidzwiedzi, sól, pieprz i ponownie zmiksować.

Smażyć na patelni. 

Podawać z mięsem lub warzywami np marchewką.

Życzę Wam smacznego!







Pancakes with bear garlic

ingredients: 

- 60g of fresh wild garlic 
- 120g flour 
- 400ml milk 
- 2 eggs 
- Salt, pepper 
- A little bit of fat for frying (optional) 

Wash garlic and deprive it white petioles and coarsely chop. 
Fry in a pan. Cool when its volume is reduced. 
Prepare dough for pancakes - the flour, eggs and milk to . 
Ideally carried out using a blender! 
Add the bear garlic, salt, pepper and mix again.

Fry in a pan. 
Serve with meat or vegetables, eg carrots.

Bon apetit!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz