Naleśniki z czosnkiem niedźwiedzim
potrzebujemy:
- 60g świeżego czosnku niedźwiedziego- 120g mąki
- 400ml mleka
- 2 jajka
- sól, pieprz
- odrobina tłuszczu do smażenia (opcjonalnie)
Czosnek umyć, pozbawić ogonków i grubo pokroić.
Podsmażyć na patelni.
Gdy zmniejszy się jego objętość - zdjąć z ognia i przestudzić.
Z mąki, jajek i mleka przygotować ciasto na naleśniki.
Nalepiej użyć blendera!
Dodać czosnek neidzwiedzi, sól, pieprz i ponownie zmiksować.
Smażyć na patelni.
Podawać z mięsem lub warzywami np marchewką.
Życzę Wam smacznego!
- odrobina tłuszczu do smażenia (opcjonalnie)
Czosnek umyć, pozbawić ogonków i grubo pokroić.
Podsmażyć na patelni.
Gdy zmniejszy się jego objętość - zdjąć z ognia i przestudzić.
Z mąki, jajek i mleka przygotować ciasto na naleśniki.
Nalepiej użyć blendera!
Dodać czosnek neidzwiedzi, sól, pieprz i ponownie zmiksować.
Smażyć na patelni.
Podawać z mięsem lub warzywami np marchewką.
Życzę Wam smacznego!
Pancakes with bear garlic
ingredients:
- 60g of fresh wild garlic
- 120g flour
- 400ml milk
- 2 eggs
- Salt, pepper
- A little bit of fat for frying (optional)
Wash garlic and deprive it white petioles and coarsely chop.
Fry in a pan. Cool when its volume is reduced.
Prepare dough for pancakes - the flour, eggs and milk to .
Ideally carried out using a blender!
Add the bear garlic, salt, pepper and mix again.
Fry in a pan.
Serve with meat or vegetables, eg carrots.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz