Udało mi się zdobyć kilka ciekawych i smacznych przepisów.
Oto jeden z nich.
Polędwiczki pieczone w śmietanie
składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- śmietana kremówka
- bulion warzywny
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
Na patelni rozgrzać tłuszcz
Polędwicę pociąć na plastry.
Z obu stron posolic i popieprzyć.
Mięso podsmażyć na gorącej patelni z obu stron na złocity kolor.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem.
Śmietanę lekko ubić (powinna być speniona, na pół sztywna) i położyć na wierzchu.
Przykryć i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Życzę Wam smacznego!
Sirloin baked in heavy cream
ingredients:
- 1 pork tenderloin
- heavy cream
- vegetable broth
- salt, pepper
- fat for frying
In a skillet heat the fat.
Sirloin cut into slices.
On both sides of salt and pepper.
Fry meat in a hot pan on both sides golden color.
Transfer into a casserole dish, pour in the broth.
Lightly whip the cream (it should satisfy this requirement, half stiff) and put on top.
Cover and place in oven preheated to 180 degrees.
Bake for about 40 minutes.
Serve with potatoes and salad.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz