sobota, 8 marca 2014

Polędwiczki pieczone w śmietanie /// Sirloin baked in heavy cream

Luty minął mi na praktykach.
Udało mi się zdobyć kilka ciekawych i smacznych przepisów.
Oto jeden z nich.



Polędwiczki pieczone w śmietanie


składniki:

- 1 polędwiczka wieprzowa
- śmietana kremówka
- bulion warzywny
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia

Na patelni rozgrzać tłuszcz
Polędwicę pociąć na plastry.
Z obu stron posolic i popieprzyć.
Mięso podsmażyć na gorącej patelni z obu stron na złocity kolor.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem.
Śmietanę lekko ubić (powinna być speniona, na pół sztywna) i położyć na wierzchu.
Przykryć i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Życzę Wam smacznego!





Sirloin baked in heavy cream


ingredients:

- 1 pork tenderloin
- heavy cream
- vegetable broth
- salt, pepper
- fat for frying

In a skillet heat the fat.

Sirloin cut into slices.
On both sides of salt and pepper.
Fry meat  in a hot pan on both sides golden color.

Transfer into a casserole dish, pour in the broth.
Lightly whip the cream (it should satisfy this requirement, half stiff) and put on top.
Cover and place in oven preheated to 180 degrees.
Bake for about 40 minutes.

Serve with potatoes and salad.




Kuchnia niemiecka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz