niedziela, 16 lutego 2014
Mousse z tuńczyka /// Tuna mousse
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka
- 1 szklanka majonezu
- 1 szklanka śmietany/jogurtu (polecam jogurt, wtedy całość jest o wiele lżejsza. O kaloriach nie wspominam!)
- sól, pieprz
- 12g żelatyny
- 1 słoik ogórków konserwowych, pieczarek z octu lub kaparów
Rozgnieść rybę, dodać majonez i śmietanę, pokrojone w kostkę ogórki lub pieczarki.
Wymieszać wszystko widelcem.
Rozpuścić żelatynę w wodzie, lekko podgrzać.
Dodać do masy rybnej.
Wylać do formy i wstawić na noc do lodówki.
Podawać z chlebem lub wykorzystać w tym przepisie.
Życzę Wam smacznego!
Ingredients:
- 2 cans of tuna fish - 1 cup mayonnaise
- 1 cup of cream
- 12g of gelatine
- 1 jar of pickles or champignons from vinegar or capers
Crush the fish, add the mayonnaise and cream, diced cucumbers or mushrooms.
Mix everything with a fork.
Dissolve gelatin in water, heat gently.
Add to the weight of the fish.
Pour into form and keep in a refrigerator overnight.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz