Przepis otrzymałam od koleżanki Japonki (Dzięki Sawako)! Jestem pod ogromnym wrażeniem tych małych cudeniek. Smaku, tekstury i szybkości ich wykonania. Jeżeli też macie ochotę na zdrową przekąskę to zapraszam do czytania.
Do przygotowania wegańskiego przysmaku potrzebujemy:
- garść daktyli bez pestek
- garść suszonych śliwek
- kakao
- 2 łyżeczki miodu (można pominąć)
- garść migdałów
- 3 łyżki oleju kokosowego
Wszystkie składniki wsadzamy do malaksera i miksujemy aż powstanie w miarę jednolita, gęsta masa. Formujemy kulki i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Ponadto można użyć przeróżnych owoców suszonych takich jak: żurawina, morele itp., dodać orzechy, sezam, wiórki kokosowe, płatki owsiane błyskawiczne.
Życzę Wam wszystkiego zdrowego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz