Babka czekoladowa
potrzebujemy:
-
1 tabliczka mlecznej czekolady
- 225 g masła
- 1/2 szklanki mocnej kawy
- 3/4 szklanki dobrego kakao
- skórka otarta z 1 pomarańczy
- 2 jajka
- 1 1/5szklanki cukru
- 1/2 szklanki śmietany 12% (kwaśna)
- 2 szklanki przesianej mąki
- 1 płaska łyżka sody oczyszczonej
- 225 g masła
- 1/2 szklanki mocnej kawy
- 3/4 szklanki dobrego kakao
- skórka otarta z 1 pomarańczy
- 2 jajka
- 1 1/5szklanki cukru
- 1/2 szklanki śmietany 12% (kwaśna)
- 2 szklanki przesianej mąki
- 1 płaska łyżka sody oczyszczonej
Zamiast skórki dałam kandyzowane kawałki pomarańczy.
Zamiast śmietany kwaśnej, dałam kremówkę.
Sody nie miałam, zastąpiłam ją proszkiem do pieczenia.
Zamiast śmietany kwaśnej, dałam kremówkę.
Sody nie miałam, zastąpiłam ją proszkiem do pieczenia.
Życzę Wam smacznego!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji "Wielkanocne Babki 2015" Bardzo bym prosiła o dodanie banerka akcji pod wpisem (taki regulamin :( )
OdpowiedzUsuń