Lżejsza wersja pasty jajecznej.
W sam raz dla wszystkich, którzy nie lubią ryby.
Poza tym to taka przedszkolna wersja dla dzieciaków.
Dorosłym też przypadnie do gustu!
Pasta jejeczna nr 2
potrzebujemy:
- jajka (4 sztuki)
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka majonezu / jogurtu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- opcjonalnie: szczypiorek, koperek lub pietruszka (drobno posiekana)
Jajka ugotować na twardo.
Drobno pokroić lub utrzeć na tarce.
Dodać jogurt, musztardę i ketchup.
Doprawić do smaku.
Dodać posiekane zioła.
Najlepiej przygotować dzień wcześniej i przez noc schłodzić w lodówce.
Potem ponownie przyprawić, moją pastę musiałam lekko dosolić!
Życzę Wam smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz