poniedziałek, 29 września 2014

Rumowe brownie


Rumowe brownie


potrzebujemy:

- 2 tabliczki czekolady
- 160 g masła
- 1/2 do 3/4 szklanki rumu
- 1 szklanka cukru brązowego
- szklanka mąki
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 2 jajka w temp


Czekoladę, masło, cukier i rum zagotować do połączenia składników.
Ostudzić.
Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać płynną masę.
Wymieszać dokładnie.

Dodać jajka i po raz kolejny wymieszać (np widelcem)
Piec w 170 stopniach przez 20 minut.






Ciasta bez miksera

4 komentarze:

  1. Oj musi być pyszne i bardzo aromatyczne w smaku :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepraszam, ale zadałam złe pytanie.
      Ciasto wygląda bardzo apetycznie;)

      Usuń
  3. Mmm, wygląda cudownie, tak intensywnie :)

    OdpowiedzUsuń