Rumowe brownie
potrzebujemy:
- 2 tabliczki czekolady
- 160 g masła
- 1/2 do 3/4 szklanki rumu
- 1 szklanka cukru brązowego
- szklanka mąki
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 2 jajka w temp
Czekoladę, masło, cukier i rum zagotować do połączenia składników.
Ostudzić.
Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać płynną masę.
Wymieszać dokładnie.
Dodać jajka i po raz kolejny wymieszać (np widelcem)
Piec w 170 stopniach przez 20 minut.
Oj musi być pyszne i bardzo aromatyczne w smaku :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, ale zadałam złe pytanie.
UsuńCiasto wygląda bardzo apetycznie;)
Mmm, wygląda cudownie, tak intensywnie :)
OdpowiedzUsuń