sobota, 31 stycznia 2015

Pikantne placuszki z kaszy jaglanej (bez glutenu, bez laktozy)


Do przygotowania placuszków potrzebujemy:

- kawałek świeżej papryczki chili
- ok 10 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 jajko
- odrobinę mleka bez laktozy/wody (gdyby konsystencja okazała się za gęsta)
- kilka suszonych pomidorów

Wszystkie składniki wrzucić do jednego pojemnika - całość zblendować na jednolitą masę.
Smażyć na małej ilości tłuszczu lub bez tłuszczu. Najlepiej smakują gorące prosto z patelni!




Zdrowy obiad Niskokaloryczny styczeń Niskokaloryczny styczeń

3 komentarze:

  1. Musiały smakować przepysznie ;) Bardzo lubię wszystko co powstało z kaszy jaglanej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasza jaglana i chili? Lepiej nie można trafić
    Zapraszam do siebie,
    http://worldofbookss.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń