Często miałam problem co z robić z mięsem, które zostawało po ugotowaniu zupy. Wtedy wpadłam na pomysł przyrządzenia pasty do chleba. Aromatycznej, świeżej i przepysznej.
Do przygotowania pasty potrzebujemy:
- ok 100 g kurczaka kurczaka
- 3 łyżki jogurtu bez laktozy
- sól, pieprz cytrynowy
- bazylia lub inne świeże zioło (ilość dowolna, im więcej tym lepiej)
opcjonalnie: czosnek, płatki chilli, jeżeli macie ochotę jogurt możecie zastąpić serkiem
Kurczaka pokroić na drobne kawałki i razem z bazylią, jogurtem i przyprawami wrzucić do pojemnika i całość zblendujcie az otrzymacie jednolitą konsystencję. Podawajcie z pieczywem.
świetna pasta:)
OdpowiedzUsuńTeż robię taką pastę. Jest świetna i pyszna :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuń