Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy:
- 200-300 g makaronu
- ciecierzycę (jeżeli używacie świeżej, trzeba ją namoczyć przez noc a potem jeszcze ugotować, dlatego ja mam zawsze pod ręką puszkę z gotową cieciorką)
- ciecierzycę (jeżeli używacie świeżej, trzeba ją namoczyć przez noc a potem jeszcze ugotować, dlatego ja mam zawsze pod ręką puszkę z gotową cieciorką)
- kilka suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- olej z suszonych pomidorów
Ugotować makaron.
Ugotować makaron.
W tym czasie przygotować ciecierzycę - rozgrzać patelnię z olejem z suszonych pomidorów.
Wrzucić odsączoną ciecieżycę, pokrojone pomidory i wyciśnięty czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i płatkami chilli. Na ugotowany makaron nakładamy podsmażoną ciecieżycę. Wierz można polac oliwą z oliwek, można położyć kawałeczek masła.
Ciekawa propozycja :-)
OdpowiedzUsuńMmm, uwielbiam ciecierzycę, więc dla mnie to obiad idealny :)
OdpowiedzUsuń