Do przygotowania frytek potrzebujemy:
- 2 średnie pietruszki
- 3 duże marchewki marchewek
- pół łyżeczki oliwy z oliwek
- suszony lubczyk
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Pietruszki i marchewki obrać, umyć i osuszyć. Wrzucić do miski. Dodać olej i lubczyk.
Piec w 180-200 stopniach ok 20-30 minut. Wszystko zależy od tego jak grubo pokrojone są warzywa oraz jak bardzo mają być chrupiace. Na sam koniec możemy posypać solą i innymi przyprawami.
musimy wypróbować ten przepis, bo jest mega
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Super zdrowa propozycja. Z chęcią spróbuje takie zrobić :-)
OdpowiedzUsuńświetne, zdrowe frytki!
OdpowiedzUsuńZ pietruszki jeszcze frytek nie robiłyśmy :) Nasze ulubione są z batatów :D
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie je zrobić! zdrowa,fajna wersja :)
OdpowiedzUsuń