sobota, 14 lutego 2015

Domowe frytki z pietruszki i marchewki z lubczykiem

Ohhhh to było pyszne!

Szybko Tanio Smacznie - Domowe frytki z pietruszki i marchewki z lubczykiem


Do przygotowania frytek potrzebujemy:

- 2 średnie  pietruszki
- 3 duże marchewki marchewek
- pół łyżeczki oliwy z oliwek
- suszony lubczyk


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

Pietruszki i marchewki obrać, umyć i osuszyć. Wrzucić do miski. Dodać olej i lubczyk.
Piec w 180-200 stopniach ok 20-30 minut. Wszystko zależy od tego jak grubo pokrojone są warzywa oraz jak bardzo mają być chrupiace. Na sam koniec możemy posypać solą i innymi przyprawami.

Szybko Tanio Smacznie - Domowe frytki z pietruszki i marchewki z lubczykiem

Szybko Tanio Smacznie - Domowe frytki z pietruszki i marchewki z lubczykiem

Zastąp słoik pysznym daniem - III edycja Zdrowa przekąska Zastąp słoik pysznym daniem - III edycja Zimowy Obiad Domowy Wyrób

5 komentarzy:

  1. musimy wypróbować ten przepis, bo jest mega
    zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Super zdrowa propozycja. Z chęcią spróbuje takie zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z pietruszki jeszcze frytek nie robiłyśmy :) Nasze ulubione są z batatów :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę koniecznie je zrobić! zdrowa,fajna wersja :)

    OdpowiedzUsuń