środa, 6 maja 2015

Szpinakowe smoothie bez laktozy

Od dawna wiadomo, że surowe warzywa mają najwięcej wartości odżywczych. Nie inaczej jest ze szpinakiem, który jest bogaty w witaminę C.
Poniższy koktajl to źrodło witamin, zdrowych tłuszczy. Może być zarówno zdrowym posiłkiem czy przekąską, ale ugasi też Wasze pragnienie.



Do przygotowania 2 porcji napoju potrzebujemy:

- garść świeżego i umytego szpinaku
- pół awokado
- jednego banana
- 200-300 ml mleka roślinnego (u mnie ryżowe)

W kielich do koktajlu lub innym naczyniu umieście wszystkie składniki. Zmiksujcie do otrzymania płynnej, jednabistej konsystencji. Jeżeli całość jest dla Was zbyt gęsta można dodać więcej mleka.

Jestem ciekawa czy Wam smakowało?

Wiosenne słodkości! Oczyszczające smoothies

6 komentarzy:

  1. nie lubię szpinaku ale może w takiej formie się skuszę

    OdpowiedzUsuń
  2. nie lubię szpinaku ale może w takiej formie się skuszę

    OdpowiedzUsuń
  3. HOME - ale tego szpinaku się nie wyczuwa, on daje naszemu napojowi tylko ładny kolorek a nam dużo witamin! Polecam :)

    OdpowiedzUsuń